Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ

                           ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

 



Το θέμα τώρα της ολιγανθρωπίας του λαού μας είμεθα υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων πάλι να το θέσομε εξ αρχής ως λαός.

 

          Χωρίς  πληθυσμό συμπαγή και πυκνό, ένας λαός δεν είναι δυνατόν να κρατήσει τη γη του, το έδαφός του. Τούτο είναι αδυσώπητο δίδαγμα της Ιστορίας.

 

 Όταν όλοι οι λαοί γύρω μας πολλαπλασιάζονται  απειλητικά, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος παρά να πολλαπλασισθούμε και εμείς.

 

Πάν άλλο δίδαγμα, πάσα άλλη διδασκαλία θα είναι δι’ ημάς καταστρεπτική. Ο πολλαπλασιαμός όμως αυτός συμβαδίζει πάντοτε με τα μέσα της παραγωγής των αγαθών και  με την παράλληλη οικονομική ανάπτυξη της βιομηχανίας και της όλης οικονομίας και μάλιστα η αυτοδύναμη και εξαντλητική, επιβάλλεται.

 

Το αίτημά μας  πρέπει να είναι ότι εντός ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος, ο πληθυσμός πρέπει να διπλασιασθεί διότι είναι η μόνη δικλείδα ασφαλείας, την οποία έχει ένας λαός, όταν μάλιστα ο πολλαπλασιασμός των άλλων είναι απειλητικός.

 

          Άλλο μεγάλο αίτημα για την επιβίωσή μας κατά τον σημερινό σκληρό αγώνα είναι το αίτημα ότι ένας ολιγάριθμος σχετικώς λαός, όπως είμεθα ημείς, ο οποίος έχει ιστορία οικουμενικής σημασίας, πρέπει και μέσα εις τα σημερινά πλαίσια της πολιτικής, να ασκεί πολιτική μεγάλης γραμμής.

 

Είναι πλάνη ότι ένας μικρός λαός πρέπει να ασκεί πολιτική μικράς γραμμής.  Όσον ολιγανθρωπότερος είναι ένας λαός, τόσο πρέπει η πολιτική του να είναι πολιτική μεγάλης γραμμής, δηλαδή πρέπει να είναι  πολιτικώς παρών παντού και πάντοτε.

 

Η έννοια της κυριαρχίας, η οποία βεβαίως οτιδήποτε κι αν γίνει δεν πρόκειται να καταργηθεί ,με την πολιτική ακριβώς μεγάλης γραμμής θα ενταθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό, αυτό δε θα εντείνει την αυτοσυνειδησία του λαού και της ηγεσίας του.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου