Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΚΟΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΔΙΝΟΥ


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΚΟΤΑ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΔΙΝΟΥ


Η Χριστίνα Κόκκοτα γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεατρολογία στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με καθηγητές τη Pούλα Πατεράκη, τον Μιχαήλ Μαρμαρινό και την Αμαλία Μουτούση. Γράφει κριτική θεάτρου από το 1992. Κείμενά της φιλολογικού , θεατρικού και ευρύτερου προβληματισμού   έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες  «Πελοπόννησος» Πατρών  και «Tα Nέα» Αθηνών αλλά και στα περιοδικά «Αχαϊκά» και «Πολύπτυχο». Έχει δώσει διαλέξεις στο πλαίσιο των φιλολογικών βραδινών της Εταιρίας Λογοτεχνών Nοτιοδυτικής Ελλάδας αλλά και του Φεστιβάλ Σατιρικού Θεάτρου «Mώμος ο Πατρεύς».
Mε εισηγήσεις της έχει συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια με οργανωτικούς φορείς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Cultural Cross Fertilization of Southern Italy and Western Greece through History), την Ένωση Νέων Καλλιτεχνών Πάτρας (Τέχνη και Kριτική), τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, τη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Παράρτημα Πάτρας).

Έχει χρηματίσει μέλος του Δ.Σ. του ΔH.ΠE.ΘE. Πατρών, της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ «Θεσμός Αρχαίου Δράματος»,  και κριτικών επιτροπών σε Πανελλήνιους Πολιτιστικούς Μαθητικούς Αγώνες.
Είναι  τακτικό μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδος και μέλος του Δ.Σ. Επίσης είναι μέλος της  Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και χρημάτισε μέλος  της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «Αχαϊκά». Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως φιλόλογος καθηγήτρια στο Πειραματικό Λύκειο Πατρών(έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί από την προσφορά  της στη μέση εκπαίδευση). Η Χριστίνα Κόκκοτα που παρακολουθεί με ζωηρό ενδιαφέρον και την επιστημονική γνώση και άποψη του θεατρολόγου και κριτικού, θεατρικές παραστάσεις, ενώ συνεργάζεται με την  εφημερίδα «Πελοπόννησος» όσο και με τον Αθηναϊκό τύπο.

Έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα τα εξής έργα της:
1.     ΘΕΑΤΡΙΚO ΑΝΑΛΟΓΙΟ (συλλογή θεωρητικών θεατρικών κειμένων) Από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ  Αθήνα 2010.

2.     ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ Ι. ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ από τις εκδόσεις ΠΑΝΟΣ Αθήνα  2012


3.     ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΙΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ από τις εκδόσεις ΠΑΝΟΣ Αθήνα 2014
    4.ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΙΙΙ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ από τις εκδόσεις ΠΑΝΟΣ Αθήνα 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου