Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΒΕΡΡΑ



               ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ
 ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΒΕΡΡΑ
ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση του φιλολογικού βραδινού της περασμένης Δευτέρας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη που διοργάνωσε η Εταιρεία Λογοτεχνών Ν. Δ. Ελλάδος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.
Στην αρχή ο πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών  Λεωνίδας Μαργαρίτης  σκιαγράφησε την προσωπικότητα της ποιήτριας και μέλους της Εταιρείας Λογοτεχνών Γαλάτειας Βέρρα  και αναφέρθηκε  στις επί μέρους σπουδές της καθώς και στην ως τώρα πνευματική της παραγωγή  και την επαγγελματική της διαδρομή. Συνεχάρη την δημιουργό για το νέο της πόνημα και της ευχήθηκε, νέες δημιουργίες.
         
Για το βιβλίο μίλησε ο γνωστός συμπολίτης Φιλόλογος και Κριτικός βιβλίου Άρης Δρουκόπουλος και η Φιλόλογος και Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας Μίνα Πετροπούλου.
Ο Άρης Δρουκόπουλος έκανε μια συνολική ανασκόπηση του μέχρι σήμερα έργου της ποιήτριας(τρείς συλλογές) και σημείωσε την εξελικτική της πορεία ενώ  στο τέλος με λογοτεχνικό και κριτικό αισθητήριο αναφέρθηκε σε επί μέρους ποιήματα δίδοντας τις δικές του διαστάσεις σ’ αυτά αλλά και τη δική σου αξιολόγηση .Μάλιστα είχε ο ίδιος φροντίσει σε συνεργασία μα την Εταιρεία Λογοτεχνών να συντάξει ένα συνοπτικό δίφυλλο με επιλεγμένα ποιήματα  το οποίο διατέθηκε σε όλους τους ακροατές της εκδήλωσης, στα οποία κυρίως στάθηκε κατά την παρουσίαση του έργου της Γαλάτειας Βέρρα.
Η δεύτερη παρουσιάστρια της συλλογής κ.Μίνα Πετροπούλου που ακολούθησε στη συνέχεια έκανε μια σαφέστατα κοινωνιολογική θεώρηση της ποίησης της κ. Βέρρα, αξιολογώντας την και από μια άλλη  ιδιαίτερα ανθρώπινη σκοπιά. Ένα ψυχογράφημα περίτεχνο αποτέλεσε η ομιλία-παρουσίαση της κ.Πετροπούλου που μαζί με τις κριτικές και άλλες παρατηρήσεις του εκλεκτού φιλολόγου και κριτικού ΄Αρη Δρουκόπουλου ικανοποίησαν το ακροατήριο και το αποζημίωσαν για τη διάθεση του χρόνου για την παρακολούθηση της εκδήλωσης. 
     Στο τέλος  ο προεδρεύων-συντονιστής της εκδήλωσης έδωσε το λόγο στην ποιήτρια. Η Γαλάτεια Βέρρα με ποιητικά λόγια  διανθισμένα με  ευγενείς εκφράσεις ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης  κάλυψαν παρατεταμένα χειροκροτήματα, δείγμα επιδοκιμασίας για το νέο βιβλίο της δημιουργού.
Το  κλείσιμο της εκδήλωσης συμπληρώθηκε με την έκφραση των συγχαρητηρίων των  συμμετασχόντων στην εκδήλωση  προς την ποιήτρια και με υπογραφή βιβλίων  της.
Μια εκδήλωση επάξια της δημιουργού και της οργανώτριας  Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου