Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΛΕΩΝΙΔΑ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ :ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΛΕΩΝΙΔΑ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

 


 

ΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

ΑΘΗΝΩΝ  ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Β´ - Βικιπαίδεια

 

 

 

Μακαριότατε, τα σέβη μου.

Νιώθω την ανάγκη και συνάμα την υποχρέωση σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, να απευθυνθώ στην κεφαλή της Εκκλησίας , και να υψώσω φωνή διαμαρτυρίας και απογνώσεως, για την δραματική περίοδο που διανύει η Πατρίδα μας, εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και της φθίνουσας πορείας του πληρώματος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού με την με γεωμετρική πρόοδο επιδείνωση του όντως σοβαρού και  τα τελευταία χρόνια κρίσιμου για την επιβίωση του Έθνους μας οξυτάτου δημογραφικού προβλήματος.

 

Θα ξεκινήσω την επιστολή μου με τις πρώτες γραμμές του πρώτου κεφαλαίου του Ευαγγελίου του μαθητή «όν ηγάπα ο Ιησούς» του Ιωάννη του κατ’ εξοχήν Θεολόγου.

Μας λέγει λοιπόν τα εξής σοφά λόγια στην Ελληνική. «Εν αρχή ήν ο Λόγος, και ο Λόγος ήν προς τον Θεόν, και Θεός ήν ο Λόγος. Ούτος ην εν αρχή προς τον Θεόν. πάντα δ’ αυτού εγένετο και χωρίς αυτού εγένετο ουδέ εν ο γέγονεν. εν αυτώ ζωή ην και η ζωή ην το φως των ανθρώπων. και το φως εν τη σκοτία φαίνει, και η σκοτία αυτό ου κατέλαβεν.»

 

Σήμερα Μακαριότατε, τη χώρα μας και την Εκκλησία μας έχει καταλάβει σκοτία, και γι’ αυτό έχετε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης, Εσείς προσωπικά, ως  κεφαλή-εκπρόσωπος της Εκκλησιάς και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δυστυχώς με ευθύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους κόλπους της  συντηρούνται θύλακες σκότους.

 

Κατά καιρούς για την ολιγοπιστία μας η και την παντελή απιστία μας έρχονται διάφοροι νόσοι, διάφορες πληγές. Άλλωστε στις παρακλήσεις μας ζητάμε από τον Κύριο να μας διαφυλάξει και να μας προστατεύσει από κάθε κακό.

Δεόμεθα υπέρ του διαφυλαχθείναι την Αγίαν Εκκλησίαν και πάσαν πόλιν και χώραν από οργής, λοιμού, λιμού, σεισμού κ.λ.π.

Αυτή την εποχή Μακαριότατε έχει ενσκήψει όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και  σ’ ολόκληρο  τον κόσμο μια πανδημία κορωνοϊού όπως την χαρακτήρισαν οι Επιστήμονες.

 Φυσικά θα πρέπει να δεχθούμε πως η Επιστήμη είναι δώρο Θεού.

Ο Κύριος όταν πληροφορήθηκε πως τον αναζήτησαν  Έλληνες, ανέκραξε : «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του ανθρώπου», και αυτό ασφαλώς που είπε δεν ήταν τυχαίο. Την περίοδο εκείνη οι Έλληνας διακρίνονταν για τις  επιστήμες, τις τέχνες και τα γράμματα. Άλλωστε η Ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα που ευρύτατα ήταν διαδεδομένη και τη χρησιμοποιούσαν όλοι οι λαοί του γνωστού τότε κόσμου.

Μακαριότατε στους παραπάνω μνημονευόμενους θύλακες των «φανατικών» χριστιανών εμφωλεύει ένα μίσος εναντίον της επιστήμης και της γνώσης και εναντίον εκείνων που προστρέχουν στη βοήθεια της.

Σε ένα μεγάλο τμήμα της Εκκλησίας-κοινωνίας ενυπάρχει ένας τυφλός φανατισμός, σκληρός δογματισμός, σίφουνας ανελευθερίας, ένας άκρατος σκοταδισμός ο οποίος βαθμηδόν σκέπασε τη θρησκεία της πανανθρώπινης αγάπης. Ο ιδρυτής της την ήθελε θεμέλιο αγάπης για φίλους και για εχθρούς. Γι’ αυτή την αγάπη ανέβηκε στο σταυρό.

Σήμερα μια μεγάλη μερίδα «πιστών» και κυρίως Ιερέων θεωρεί πως όποιος προσφεύγει στις υπηρεσίες της Επιστήμης δεν είναι άξιος Χριστιανός και πολλοί πνευματικοί-εξομολόγοι  σε όσους  πιστούς  εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού δεν τους επιτρέπουν τη Θεία Μετάληψη.

      Οι εξομολόγοι αρνούνται να δώσουν συγχώρηση, θεωρούν τον εμβολιασμό έργο του Σατανά,  και δεν  επιτρέπουν στους πιστούς τη Θεία Κοινωνία.

Όποιος πιστός ακολουθεί τις οδηγίες της επιστημονικής κοινότητας κρίνεται αμαρτωλός, άθεος, ειδωλολάτρης, καταραμένος και  αντίχριστος.

Αυτή η επιστροφή της Εκκλησίας στα χρόνια των διωγμών των Ελλήνων του πέμπτου αιώνος θα πρέπει να λάβει τέλος και θα λάβει τέλος αφού εσείς Μακαριότατε πρώτος το θελήσετε.

 Είναι το χέρι σας σαν Ηγέτης της Εκκλησίας μας.

 Όπως η Πολιτεία προχώρησε στην περικοπή των αποδοχών των Υγειονομικών Υπαλλήλων που δεν δέχθηκαν να εμβολιασθούν το ίδιο να αποφασίσετε κι εσείς για τους Δημοσίους Υπαλλήλους Κληρικούς που δεν δέχονται να εμβολιαστούν  κατά του κορωνοίου.

      Και ένα άτοπο που συμβαίνει στους κόλπους της Εκκλησίας μας.

      Είναι αναγκαίο ο Θείος Λόγος να είναι ενιαίος σ’ όλες τις Μητροπόλεις της χώρας.

 Οι Μητροπόλεις δεν είναι κατά την ταπεινή μου άποψη Δεσποτάτα ,για  να κάνει κάθε Μητροπολίτης τα δικά του.

 Από τη στιγμή που η Εκκλησία της Ελλάδος διοικείται από την Ιερά Σύνοδο είναι ανεπίτρεπτο να κάνει ο κάθε Μητροπολίτης ότι εκείνος επιτάσσει και ότι εκείνος επιθυμεί.

Μακαριότατε σταματήστε το  διχασμό που εντέχνως από σκοτεινά κέντρα κατευθύνεται.

Θα έχετε τεραστία ευθύνη εάν δεν προστατεύσετε το πλήρωμα της Εκκλησίας από ένα ακόμη στην ιστορία της Εκκλησίας και της Χώρας μας διχασμό.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός δήλωσε πως εκλαμβάνει  την άρνηση εμβολιασμού και τον εξ αιτίας του κορωνοϊού θάνατο, ως αυτοχειρία και πως δεν θα παρίσταται του λοιπού σε ανάλογες περιπτώσεις νεκρώσιμων ακολουθιών.

Οι κανόνες της Εκκλησίας ορίζουν πως οι αυτόχειρες δεν  τυγχάνουν ανάλογης  προς τους χριστιανούς κηδείας, και ενταφιάζονται χωρίς την τέλεση νεκρώσιμης ιερολογίας.

Μετά την ραγδαία επιδείνωση της επέκτασης της νόσου και τη μετάλλαξη του κορωνοϊού αυξάνονται τα θύματα.

 Όπως βλέπουμε συνεχώς όλο και νέοι Ιερείς πέφτουν θύματα της κακοδοξίας τους και της άρνησης της βοηθείας που μας προσφέρει ευτυχώς η επιστήμη της ιατρικής και της  βιολογίας.

Θα πρέπει άμεσα να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα:

-Απογραφή -Καταγραφή των Ιερέων-αρνητών του εμβολίου.

-Ταύτιση  με την τακτική που ακολουθεί η Πολιτεία για τους αρνητές του εμβολιασμού δημοσίους νοσηλευτικούς υπαλλήλους.

-Να συστήσετε στους πνευματικούς, να σταματήσουν να αρνούνται στους πιστούς που κάνουν εμβόλια κατά του κορωνοϊού τη Θεία Μετάληψη.

Η Εκκλησία μας ευτυχώς διέπεται από θείους και Ιερούς Κανόνες και δεν ορίζει  ο κάθε πνευματικός τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται.

Μακαριότατε σταματήστε άμεσα τα σχέδια των σκοταδιστών και των υπονομευτών του  Χριστιανισμού, κατά κανόνα και κατά τη φιλοσοφία, Θρησκείας της Αγάπης.

Άπαντες είναι υποχρεωμένοι στην τήρηση των εντολών του Κυρίου μας.

Το «αγαπάτε αλλήλους» προϋποθέτει πρωτίστως αγάπη στον εαυτό μας, και φυσικά τον πλησίον μας έστω και εάν ακόμη είναι εχθρός μας.

Όλα  τα παραπάνω διατυπώνω με πόνο ψυχής γιατί ακόμη και σήμερα,  μόλις πριν  λίγο πληροφορήθηκα πως ένα πολύ αγαπητό και οικείο πρόσωπο υπήρξε θύμα του κορωνοϊού και του στοταδιστικού  αρνητισμού στο εμβόλιο και στην επιστήμη.

Θεωρώ πως ως πιστός Χριστιανός θιασώτης της Αγάπης του Ευαγγελίου με την παρούσα επιστολή μου έπραξα το ελάχιστο που θα μπορούσα και εν των πραγμάτων  θα έπρεπε να πράξω ως ένας ανήσυχος για την πορεία της κοινωνίας μας άνθρωπος.

           Μετά σεβασμού και τιμής

 

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Επίτ.Δικηγόρος

Αντιπρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου