Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

OMIΛΙΑ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

OMIΛΙΑ ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Συνεχίζονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη για το έτος ΠΑΛΑΜΑ.
Την προσεχή Δευτέρα 28η Ιανουαρίου, στον κύκλο των Φιλολογικών Βραδινών που γίνονται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων θα μιλήσει στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ο τ. Λυκειάρχης, συγγραφέας και ποιητής, τακτικό μέλος  της Εταιρείας Λογοτεχνών κ. Φώτης Δημητρόπουλος, με θέμα: «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ».
Ο κ. Δημητρόπουλος έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Εθνικό μας ποιητή και το έργο του .Εισηγήσεις του, διαλέξεις και σχετικά δημοσιεύματά του είναι διάσπαρτα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο ενώ αναμένεται να συμπεριληφθούν στο υπό έκδοση έργο του: «Ο Παλαμάς και η Εποχή του».
H ομιλία του κ. Δημητρόπουλου αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον από το κοινό των φιλολογικών Βραδινών ενώ θα πλαισιωθεί από βυζαντινούς ύμνους αφιερωμένους στην Υπεραγία Θεοτόκο η οποία απετέλεσε πηγή έμπνευσης για το ποιητικό  έργο του Παλαμά.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεωνίδας Μαργαρίτης.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου