Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ:'ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΑΛΕΞΙΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΕΠΙΤΙΜΟΣ  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Τηλ.2610 521 086 -6946 405 993

e-mail:leomargaritis@gmail.com

www.leonidasmargaritis.blogspot.com

Iτεών αριθ.100   26333 ΠΑΤΡΑ

 

 Άγιος Νικόλαος Πατησίων ΤΩΡΑ: Εκκλησία και λαός προσκυνούν το θαυματουργό  λείψανο (ΦΩΤΟ-VIDEO) - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

 

                                           Πάτρα  6-3-2022

 

Πανοσιολογιότατο

Προϊστάμενο της Ενορίας

Αγίου Νικολάου Πατησίων

Αρχιμανδρίτη

Αλέξιο

 

                      Σεβαστέ  μου πατέρα Αλέξιε,

με την ευκαιρία της σημερινής γιορτής που είναι η τελευταία της σειράς πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή, μια περίοδο νηστείας και προσευχής σας εύχομαι χρόνια πολλά και ευλογημένα παρά Κυρίου.

Να αξιωθούμε να πορευτούμε με κατάνυξη να προσκυνήσουμε τα Αγια Πάθη του Σωτήρος Χριστού και να γιορτάσουμε με υγεία και χαρά την ένδοξο Ανάστασή Του.

Προφανώς  και δεν με γνωρίζετε ούτε φυσικά κι  εγώ σας γνωρίζω όμως οι συνθήκες ζωής, συνήθως αποτελούν συνδετικούς κρίκους μεταξύ των ανθρώπων κι ενώ είναι άγνωστοι μεταξύ τους ορισμένα γεγονότα τους υποχρεώνουν να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν.

Έτσι λοιπόν νιώθω υποχρεωμένος να συστηθώ μια και από τη στιγμή που εγώ κάνω το πρώτο βήμα και θεωρητικά Εσείς μου  είστε γνωστός ως προϊστάμενος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατησίων.

Είμαι  αδελφός του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη μέχρι πρότινος Λαμπαδαρίου του Ιερού Ναού  του οποίου προΐστασθε.

Ο λόγος της επιστολής μου αυτής, είναι να σας ευχαριστήσω για το πολύ ωραίο δώρο το οποίο επιφυλάξατε στον αδελφό μου, με το να του χαρίσετε την πρώτη κατάθλιψη που γνώρισε  ως άνθρωπος στη ζωή του.

 Ο αδελφός μου, άνθρωπος με ευαίσθητο χαρακτήρα και πλούσιο φιλάνθρωπο κόσμο, δεν μπόρεσε να διασκεδάσει  τον τρόπο με τον οποίο τον αποπέμψατε από το αναλόγιο, το οποίο φιλότιμα και ευσυνείδητα υπηρετούσε το ναό του Αγίου Νικολάου επί επτά συναπτά έτη.

 Αυτή η συμπεριφορά τον οδήγησε στον ψυχίατρο και σήμερα βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, ενώ η όλη του συμπεριφορά και η εν γένει διαβίωση με την οικογένεια του, τους συγγενείς και φίλους του, δεν είναι εκείνη την οποία γνωρίζαμε.

Δεν πρόκειται η επιστολή μου σήμερα να αλλάξει τα πράγματα, άλλωστε ο άνθρωπος δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, κάτι τέτοιο μόνο στον απόστολο Παύλο, συνέβη.

Εκείνο που θα ήθελα να σας παρακαλέσω είναι να προσεύχεστε για τη σωτηρία μας αν και δεν νομίζω πως είναι κάτι αντίθετο, με τις προθέσεις σας.

 Βέβαια πολλές φορές οι συμπεριφορές μας δεν είναι πάντα και οι ενδεδειγμένες και άθελα μας προκαλούμε βλάβες στους συνανθρώπους μας.

 Θα παρακαλούσα  να προσεύχεστε υπέρ της αποκαταστάσεως της υγείας του αδελφού μου για την οποία ,ατυχώς,  δεν είστε άμοιρος ευθυνών.

Πατέρα Αλέξιε ο αδελφός μου δεν ήταν τυχαίος άνθρωπος. Σημειώνω μερικά στοιχεία για να δείτε  σε ποιον συμπεριφερθήκατε τόσο άσχημα…

Σπούδασε:-τέσσερα χρόνια στην Εκκλησιαστική Σχολή της Αγίας Αναστασίας Θεσσαλονίκης   με διδάσκοντα καθηγητή τον Σωτήριο Αντίοχο.(1961-1965)

-Στό «ΑΘΗΝΑΙΟ ΩΔΕΙΟ»  (1978-1981).

Έλαβε πτυχίο Ιεροψάλτη και Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με εκτέλεση Άριστα και Θεωρία Άριστα, από Επιτροπή του Υπουργείου  Πολιτισμού.

(Ιωάννης Μαργαζιώτης,Διαμαντής Μαυραγάνης, Αθανάσιος Παπαζαρής, Δημήτριος Μηνακάκης, ΄Αννα Κουράκη και Λούλη Ψυχούλη)

Υπηρέτησε:

-Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Καλάθου Ρόδου.(1965-1974)

-Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαροκόπου Καλλιθέας(1974-1975)

-Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Ρέντη (1976-1981) με Πρωτοψάλτες Γεώργιο Χατζηθεοδώρου εκ  Καλύμνου και Γεώργιο Καρακάση εκ Κωσταντινουπόλεως.

-Πρωτοψάλτης στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Βώκου Μανιάτικα Πειραιά(1982-2006)

-Στη χορωδία του  Ιερού Ναού Αγίου  Νικόλαου Αχαρνών  υπό τον Πρωτοψάλτη Γεωργίου Κουμπανάκη(2007-2010)

-Πρωτοψάλτης Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου Ρόδου(2012-2013)

-Υπήρξε μέλος της Χορωδίας του Πανελληνίου Συλλόγου Ιεροψαλτών «Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης Δαμασκηνός».

-Της Χορωδίας του Πρωτοψάλτη Γεωργίου Σύρκα στις εκπομπές της ΕΡΤ «Φως Ιλαρόν»

-Της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς υπό τον Πρωτοψάλτη Αθανάσιο Πέττα.

-Της Χορωδίας  του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Αχαρνών υπό τον Πρωτοψάλτη Γεώργιο Κουμπανάκη και τέλος

-Της Χορωδίας  του  Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου υπό την Διεύθυνση των Πρωτοψαλτών Εμμανουήλ Θεουλάκη και Κωνσταντίνου Κουκιά.

Τα τελευταία επτά χρόνια υπήρξε κύριος και συνεπής στις υποχρεώσεις του ακόμη και σήμερα μετά την τόσο άκομψη αποπομπή του συνεχίζει να είναι κοντά στην Εκκλησία και να προσφέρει στο συνάνθρωπο από άλλες θέσεις προσφοράς τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγος του.

    Θεωρώ πως είχα την υποχρέωση και το καθήκον απέναντι στο μοναδικό μου αδελφό να υψώσω μια φωνή απόγνωσης για ότι του συνέβη…

Και πάλι  σας εύχομαι καλή Σαρακοστή.

                            Με σεβασμό κι εκτίμηση

 

Λεωνίδας Γ. Μαργαρίτης

Επίτ. Δικηγόρος. Πρόεδρος Εταιρείας Λογοτεχνών

 

 

 

.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου