Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ



O ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΛΔΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ
Απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή 20η Φεβρουαρίου και  κηδεύεται μεθαύριο Τρίτη 24η Φεβρουαρίου από τον Ιερό Ναό των Αγγέλων(Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών ο βετεράνος της δημοσιογραφίας Γιάννης Βουλδής πατέρας του επί σειρά ετών προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολου Βουλδή και της Δικηγόρου και μέλους του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών Χρύσας Βουλδή.
Ο  Γιάννης Βουλδής γεννήθηκε στην Χαλανδρίτσα το  1926.Από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 ασχολήθηκε με την επαγγελματική δημοσιογραφία και εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στην οποία εργάσθηκε για 45 χρόνια, περνώντας από όλα τα ρεπορτάζ. ΄Ηταν ελεύθερος χρονογράφος, καλλιτεχνικός  αρθρογράφος, αρχισυντάκτης και  διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας. Υπήρξε παράλληλα ανταποκριτής στην πόλη των Πατρών του Γαλλικού Πρακτορείου και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και πρώτο υπεύθυνος του Γραφείου Πατρών.
Κατά την περίοδο της δικτατορίας υπήρξε αρθρογράφος  της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ και με πύρινα  άρθρα του  καταφέρονταν κατά των πρακτικών του καθεστώτος με το ψευδώνυμο  «Θέμης Βλάμης»,
Ο Γιάννης Βουλδής παράλληλα με την δημοσιογραφική του διαδρομή είχε αναπτύξει έντονη και μακρά συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ  και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου από το 1974 μέχρι το 1992.Επί έξι χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ ενώ διατέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως, μέλος της ΠΟΕΣΥ. Υπήρξε δε πρωτεργάτης για τη σύσταση της Ομοσπονδίας. Είχε τιμηθεί για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση από την Ένωση Αντιστασιακών Δημοσιογράφων.
Στην προσωπική του ζωή είχε την ατυχία να χάσει νωρίς τη σύζυγο του Αναστασία και ανέλαβε το σοβαρό και δύσκολο καθήκον να μεγαλώσει μόνος του τα δύο παιδιά του των οποίων ευτύχησε να δει να ανοίγουν τα δικά τους φτερά. Ο Απόστολος τον ακολούθησε στα βήματα της δημοσιογραφίας και η Χρύσα, σύζυγος του Δημοσιογράφου Ηλία Κάνιστρα είναι δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών
Υπήρξε συνεργάτης και ανταποκριτής των εφημερίδων Αθηναϊκή, Ανεξάρτητος Τύπος, Βραδινή, Ελευθεροτυπία, ΒΗΜΑ.  ΤΑ ΝΕΑ  Αχαϊκά Νέα, και Εμπρός Άρτας   των   περιοδικών  Ταχυδρόμος, και ΑΧΑΙΚΑ.
Είχαν κυκλοφορήσει από τις ΑΧΑΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ και από τις  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΩΝ  τα εξής αυτοτελή έργα του:
“ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΖΗΣ(Χρονογραφικά Μοτίβα) Αχαϊκές Εκδόσεις Πάτρα 2.000 σελ.331.
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΥΦΕΣ» (Σε χρονογραφική ρότα) Εκδόσεις Περί Τεχνών Πάτρα 2002 Σελ.378
«ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ»  (Χρονογραφήματα) Εκδόσεις Περί Τεχνών Πάτρα 2005. Σελ.323
Τον Ιούλιο του έτους 2005 ανακηρύχθηκε επίτιμο μέλος της Εταιρείας Λογοτεχνών Ν.Δ. Ελλάδος σε αναγνώριση της μακρόχρονης και σημαντικής του προσφοράς στη Λογοτεχνία και γενικότερα στα γράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου